Communicatie


Transparante communicatie staat op onze school hoog in het vaandel.
Waar nodig communiceren wij, wat er toe doet, met u als ouder.
Op deze pagina kunt u meer lezen over hoe wij u als ouder voorzien van informatie.
Klik hiervoor op onderstaande uitvouwmenu’s.

Presentatie trots op de Klim-op!18595581_ml-pratende-vingers-met-tekstballonnen

Het kind, de ouders en leerkrachten voeren samen gesprekken over de ontwikkeling van het kind. Dit zorgt er mede voor dat de ontwikkeling zo optimaal mogelijk verloopt. Dit betekent dat in groep 3 t/m 8 alle kinderen 2 tot 3 keer per jaar worden uitgenodigd om samen met hun ouders op gesprek te komen. De gesprekken in groep 1-2 zijn alleen met de ouders. U als ouder mag zelf kiezen of uw kind in groep 1-2 aanwezig is.

Onze visie is dat praten met kinderen het eigenaarschap vergroot en dat kinderen zich gehoord voelen door zowel school als ouders. Mocht u als ouder behoefte hebben aan een gesprek alleen met de leerkracht, dan is dit op iedere andere dag in het schooljaar mogelijk.

Via deze website proberen we ouders en andere belangstellenden breed te informeren over belangrijke zaken binnen de school.

De digitale omgeving van uw kind waar de resultaten van de toetsen op ieder moment zichtbaar zijn voor ouders en kind. Ook staan hier de notities van de gesprekken met ouders en kinderen. Via het ouderportaal bent u iedere dag volledig op de hoogte van de leerprestaties van uw kind en bent u niet afhankelijk van een rapportperiode. Tevens vindt u in het ouderportaal onze digitale kalender.

U kunt ouderportaal instellen als snelkoppeling op uw telefoon of tablet. Zo wordt het voor u een handige app.

 

Klik op het logo om naar het ouderportaal te gaan.

parnassys-ouderportaal

Het portfolio is een groeidocument van het kind, waarin de sociaal-emotionele ontwikkeling en talenten centraal staan. Samen met de leerkracht vult het kind het portfolio.

Elke twee weken ontvangt u als ouder de nieuwsbrief per e-mail. Deze nieuwsbrieven zijn ook terug te vinden op onze website.

Klasbord is een app waarvoor u als ouder uitgenodigd wordt om u aan te melden bij de groep van uw kind. Het is een afgeschermde omgeving, zodat niet iedereen zomaar toegang heeft. Eenmaal aangemeld ontvangt u meldingen over activiteiten in de desbetreffende groep. In de bovenbouw staat hier ook huiswerk voor uw kind op vermeld.

 

Klik op het logo om naar de site van klasbord te gaan

logo_klasbord

 

Via Facebook worden regelmatig foto’s en meldingen van activiteiten op school gedeeld. Houd u dan ook gerust onze pagina in de gaten.

 

Klik op het logo om naar onze Facebookpagina te gaan.

facebook

In de schoolgids kunt u informatie vinden met betrekking tot school, als ook de regels en richtlijnen waar we ons allemaal aan dienen te houden. Onze schoolgids is te vinden op deze website en is up-to-date. In het eerste hoofdstuk vindt u praktische informatie over onze school.